NYHEDER‎ > ‎2013‎ > ‎

Automania Rally Silkeborg

indsendt 8. sep. 2013 23.55 af MiniTeam Denmark

Kan I huske dengang......man var barn og glædede sig helt vildt til at det blev juleaften….., det er åbenbart en følelse som fortager sig jo ældre man bliver. Jeg har fundet vejen tilbage til denne barnlige fornemmelse….., man skal bygge sig en rallybil efter økonomisk formåen, lade være med at jagte en deadline, men i stedet bygge projektet i et tempo som man selv føler er overskueligt. Det er det jeg har gjort gennem de sidste 5 år cirka, og hele tiden sat mig nogle delmål. Fornemmelsen af, så at få bilen færdig og kører den første tur og komme i gang med sit første klubrally, det er bare så fedt. MEN den der barnagtige måde at glæder sig til noget på, har jeg nok haft den sidste uges tid op til min debut i Minirally, jeg har virkelig glædet mig som et lille barn, alle tingene har spillet. Og efter jeg havde fået sendt tilmeldingen til Minirallyet i Silkeborg i forbindelse med Automania, gav det mig et ekstra ”boost”, for jeg havde jo tilmeldt mig til det allerførste hastighedsrally for Historiske biler i Danmark. Så skulle det jo også gøres, så jeg kunne forsvarer det økonomisk, så jeg gik i gang med at søge sponsorere, hvilket i mit tilfælde var en positiv oplevelse, jeg fik også lavet lidt tryk på noget tøj så man kunne se nogenlunde præsentabel ud til premieren på Historic Rally i Danmark, og bilen stod klar til kamp.

Men for at vende tilbage til det med den barnlige længsel,  som sagt den sidste uge op til Historic Rally har jeg glædet mig som et lille barn, virkelig spændt på hvad der skulle ske og hvordan det ville gå, og puha, nu skulle man ud og kører stærkt……….., men alt dette blev kun værre, da vi kom ud og kører noter på prøverne vi skulle kører senere, der havde jeg kun en sommerfugl i maven, men den var på størrelse med en havørn. Heldigvis havde jeg jo allieret mig med Kenneth Jørgensen, som normalt kører i sin egen lyseblå Mini, men den er ved at blive renoveret i år, så han skulle ikke kører i år og havde sagt ja til at sætte sig i højresædet som 2. kører, hvilket havde beroliget mig noget, så var der da en af os der vidste hvad der foregik. Kenneth har kørt rally siden 2006, så jeg kunne trække lidt på hans erfaringer, det var også en stor fordel f. eks. under notekørsel.

Men det blev søndag morgen, og vi stod kl. 6 efter at have være indlogeret på Låsby Kro, fint sted, fantastisk mad de laver, kom afsted til Silkeborg for at få stillet vores service plads op, spist noget morgenmad og hilst på vores rallykammerater inden kl. 8, for der blev rute bogen udleveret, fik lige klaret sekretariatet og teknisk kontrol inden vi kørte ud på prøverne for at lave noter.  Da vi var tilbage kl. 10:30, kunne jeg lige for kontrolleret de sidste småting på bilen, og så begyndte det der fjerkræ inde i maven virkelig at rykke på sig, jeg kunne mærke jeg bare skulle i gang, nu var det altså juleaften…..nu ville jeg ha` julegaver………………….., hvilken befrielse det var at få lov til at starte ud på første prøve og det blev endnu bedre da vi holdt på starten til prøve 2, en rigtig rallyprøve på ca. 7 km, det var så fedt, og jeg var så klar at jeg var lige ved at trække en tyvstart og dagen igennem gik det bare, slag i slag, uden problemer, kun med et par enkelte hak i den personlige stolthed over lige at ramme en kantsten, uden at skade bilen, og så lave en udbremsning af de klassiske efter at bilen har kørt i topfart, hvor bilen går helt i stå…..KLASSIKKER…!

Dagen ender selvfølgelig med at vi gennemføre og kommer i mål, men da vi ikke har nogen onlineresultater har vi overhovedet ingen fornemmelse for hvor stærkt vi har kørt og hvor vores modstandere ligger i forhold til os, det eneste vi ved er at Troels Lund og Michael Christensen er udgået i deres Mini. Det hele ender med Hans Gustavsson, fra Sverige,  vinder i en Toyota Starlet, og på 3. pladsen har vi Kurt Andersen i Opel Kadett som vinder med kun et sekund ned til Søren Dunn (også rallydebutant) i en Mini. Det fede er jo så at vi vinder en 2. plads, for ”Hasse Gas” i Starletten er kørt 1.21 minut fra os, men til gengæld vinder vi med 45 sek. til Kurt Andersen i Kadetten, hvilket jeg er meget tilfreds med, og så kan jeg jo skrive 20 point på kontoen til DASU Mesterskabet i Historisk Rally 2013, hvilket vil sige at jeg i øjeblikket fører i kl. 11 for 0-1300 ccm.

Til sidst vil jeg bare sige tak til alle der har været med til at stille dette arrangement på benene, det var virkeligt et hyggeligt løb i nogle fantastiske omgivelser og en i en fed atmosfære, med en masse biler og mange tilskuere. Tak for en fed oplevelse og jeg kommer tilbage.

Onboard video kan ses på Youtube

Comments