NYHEDER‎ > ‎

2014

Dansand Rally Silkeborg 2014

indsendt 3. sep. 2014 00.46 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 8. sep. 2014 02.38 ]


Som sagt stod vi klar lørdag morgen, hvor vi var tilmeldt til Dansand Classis Sprint arrangeret af HMS, et lille sprint på Søtorvet og Avistorvet ved Rådhuset i Silkeborg med udsigt over Silkeborg søerne, nogle rigtig hyggelige rammer for et sprint, og så var der tilmeldt 75 biler hovedsagelig historiske biler, hvoraf de 7 af dem var rallybiler. I kl. 5 (65-klassen) som vi var tilmeldt i var der 9 Fiat`er og 1 Morris, nemlig vores, og i testen om formiddagen kunne vi se at Fiat`erne kunne vi godt hamle op med, faktisk var vi hurtigst i kl. 5 under testen.

Efter frokost startede selve Sprintet, det gjorde regnen så også, og det fik stor betydning for resultatet. Som sagt begyndte det at regne til 1. heat på sprintet,  kørsel i regnvejr i Minien er ikke det vi har prøvet meget af og det viste sig allerede i 1. heat, hvor vi fik lidt svært ved at stå fast i den første rundkørsel, af de to rundkørseler som sprintbanen bestod af, erfaringsmæssigt kan man sige at Yokohama A032 (som er de dæk vi har at vælge imellem, når det gælder 10”), står fint fast i regnvejr, bare man holder sig ude af vandpytterne og væk fra brosten. Men en snurretur i 1. heat som kostede os ca. 14 sek., havde vi meget svært ved at hente igen i de sidste 2 heat, når hver heat lå omkring 1.26 i tid, og man kan sige i testen endte vi som hurtigst i klassen og generelt 9., i selve sprintet endte vi som nr. 8 i klassen og 43. generelt.

Nå, men sprintet om lørdagen var bare hygge, vores egentlige formål med at komme til Automania i Silkeborg var Dansand Historic Rally om søndagen, der er en afdeling af det Historiske Rallymesterskab.

Rallyet bestod af 5 prøver, den lille sprintbane fra om lørdagen, en rundbane i Silkeborg Industri og 3 rallyprøver der ikke er superlange, men til gengæld er kvaliteten af rallyprøverne meget høj. Rallyet blev også præget af regnvejr, hvilket flere rallyteams fandt ud af da de holdt på prøve 2 og 3, hvor der kom en mindre tsunami, og flere var jo komme afsted på slicks, så de måtte holde lidt igen. Vi fik også vand, lige da vi holdt til start på prøve 3, begyndte det at vælte ned, men eftersom vi kun har det samme dæk at vælge imellem, havde vi igen valgt rigtigt…..!!! Rent konkurrencemæssigt viste vi ikke rigtig hvor vi lå henne, da der var lidt problemer med On-linetiderne, men vi havde en god fornemmelse med hensyn til Søren Duun/Morris Cooper S og Kurt Andersen/Opel Kadett, det var mere vores svenske ven HasseGas/Toyota Starlet vi ikke rigtig havde status på, men efterfølgende kunne vi se at efter prøve 8, havde vi 4 prøvesejrer hver i klassen, og vi førte med ca. 6 sekunder. Men på prøver 9-10 ved jeg ikke om Hans Gustavsen (Hassegas) finder ud af at han er ved at komme for sent hjem til aftensmad, for her hentet han lige 15 sekunder så vi samlet taber med 9 sekunder og vinder en 2. plads i klassen, generelt ender vi på en 9. plads. 2. pladsen er vi til gengæld supertilfreds med, da Hassegas ikke tager point i det Historiske Mesterskab, og r vi får nogle værdifulde point på kontoen. I mesterskabet er vi dog håbløst bagud, på grund af at vi allerede er udgået 2 gange i år, så Kurt Andersen fører stort i mesterskabet, og kan ligge og ”lurepasse”, men vi kæmper til det sidste og ser hvad det bliver til. 

Til sidst vil vi sige tak til arrangører og official for de fine motorløb i de pæne omgivelser, uden jer var der jo intet motorløb


/Poul

 

Poul til CHGP

indsendt 3. sep. 2014 00.41 af MiniTeam Denmark


Status efter Copenhagen Historic Grandprix 2014, hvor vi var blevet inviteret til at komme og vise vores Historiske Rallybiler fra samt vise deres formåen på denne bybane som var noget atypiske som rallyprøve, men dog supersjov.
PPJMINIRACING skulle også vise flaget på banen, men vi løb dog ind i nogle strømproblemer om lørdagen som gjorde at vi kun kunne kører en 5-6 omgange, strømproblemet blev dog udbedret til om søndagen, der skulle det dog vise sig at resultatet af vores strømproblem om lørdagen havde taget pusten ud af tændspolen, så bilen ville ikke trække under søndagens løb, hvor vi valgte at trækkes os efter første omgang.
Men alt i alt en super fin weekend, med masse af bilinteresseret mennesker og en super fin stemning og masser af motorløb.
PPJMINIRACING stiller helt klart op næste år, hvis der skulle blive behov for det.

Quaker State bliver til Midland

indsendt 19. jun. 2014 02.56 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 19. jun. 2014 03.02 ]


Vores mangeårig sponsor Nitram Oil skifter ud i produkterne og vi kommer ikke længere til at køre på Quaker State. Til gengæld er vi rigtigt glade for, at vi fortsat støttes af det Midtsjællandske olie selskab, og at vi fremover kommer til at præsenterer Midlands produkter.

Første gang vi har det nye oliemærke på bilen, bliver i den kommende weekend til DM rally i Slagelse.

"Nitram Oil A/S markedsfører en lang række produkter på det danske marked, og er markedsledende indenfor f.eks.produkter til rustbeskyttelse af biler, motorolier til bilmotorer, smøreolier og specialolier, samt en vifte af produkter til beskyttelse af bilens lak. "
www.nitramoil.dk

Historiske biler til DM i Slagelse

indsendt 19. jun. 2014 02.36 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 19. jun. 2014 02.39 ]
Masser af historiske biler til start i Peugeot Rally
Weekendens rally på Vestsjælland tæller også til det historiske mesterskab

Der er ingen tvivl om, at det vil være bilerne fra dels 4WD-division, dels Tunet National-divisionen, som vil sætte tempoet, når der fredag og lørdag afvikles Peugeot Rally på Vestsjælland. Men det er ikke de eneste rallybiler, som skal i konkurrence i Slagelse Auto Sports store løb.

Peugeot Rally tæller nemlig til Dansk Automobil Sports Unions mesterskab i historisk rally, ligesom der også er en klasse for klassiske rallybiler på programmet. Det betyder, at næsten en fjerdedel af feltet – 13 biler helt præcist – enten er historiske eller klassiske rallybiler. Og de er ikke med i løbet som fyld. Ej heller for at blive udstillet. De er med for at blive brugt.

Spørg bare de regerende historiske mestre, Flemming Hansen/Palle Gustafsen, Glumsø/Ringsted. De vandt årets mesterskabspremiere, men i den seneste afdeling havde de en afkørsel, hvor deres ellers så pæne Ford Escort RS2000 blev godt og grundigt bulet. Men nu er skaderne blevet udbedret, og de er klar til at kæmpe sig tilbage i pointtabellen, hvor de dog halter efter flere af deres konkurrenter.

Et af de mandskaber, som ligger foran dem i tabellen, er Erling Hansen/Jan Vadman, begge Høng. I deres Opel Ascona A fra 1971 har de scoret point i begge årets hidtil kørte mesterskabsrunder, og hvis de formår at gennemføre Peugeot Rally med et godt resultat, har de gode muligheder for at overtage føringen i mesterskabet. Men der er flere stærke mandskaber i feltet, heriblandt Søren Andersen/Michael Christensen, Århus/Sverige, der stiller til start i den Toyota Corolla Coupé, som de blandt andet har deltaget i det store svenske historiske løb Midnatssolrallyet.

Alders- og modelmæssigt spænder det historiske og klassiske felt ved Peugeot Rally bredt.

Der er således hele 16 års forskel mellem den nyeste bil – den Volvo 240 Turbo fra 1983, som Søren Bøgeskov/Erik Bøgeskov, Hadsten/Langå, deltager med – og den ældste bil. Det er en Morris Cooper S fra 1967, som køres af Poul Pape Juel Jensen/Morten Sahl Christensen, Brøndshøj/København, og udover at være feltets ældste, så er det også den mindste. Blot 1.293 cm3 stor er motoren i den gamle englænder.


Alstrup

(artiklen er postet på Rallyinfo.dk)

Rally Nordborg ikke gennemført

indsendt 13. maj 2014 04.56 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 14. maj 2014 00.01 ]Weekenden efter stod den på 2. afdeling af Historisk Mesterskab på Nordals, og der var kun et mål med dette løb, det var at komme igennem og få point på kontoen. Grunden til dette var, at vi ikke havde kørt 1. afdeling af Historisk Mesterskab da Poul desværre var forhindret, Kurt Andersen (Opel Kadett) ligger i den forbindelse nr. 1 i klassen, da han fik sine 20 point for en klassesejr i 1. afdeling, så målet var at gennemføre og komme op på højde, pointmæssigt, med Kurt, da han ikke deltog i minirallyet på Nordals.

Morten og Poul kørte til Nordals fredag aften for at være friske og klar til notekørsel lørdag morgen. Lørdag morgen stod vi op kl. 05:30, så vi også lige havde tid til at sætte vores serviceplads op og få noget morgenmad, tak til de flinke tyskere som sponsorerede en kop morgenkaffe ;-). Om formiddagen fik vi kørt noter på de tre hastighedsprøver som vi skulle kører om eftermiddagen, og det tegnede til at blive et rigtig fint motorløb, man kunne i hvert fald ikke sætte en finger på kvaliteten af prøverne, da var endda noget af transportruten vi også gerne havde set som rallyprøve.

Tilbage på servicepladsen efter notekørselen, blev der lige tid til at få klargjort de sidste ting, få lidt og spise komme i køredragten og lige bruge 10 minutter til at få ro på nerverne. I dagens anledning havde vi fået startnr. 1, så vi lagde ud på hastighedsprøverne. Prøve 1 og 2 syntes Poul han kørte lidt henholdende, men det hang nok sammen med at tilliden mellem Morten i 2. kørersædet og Poul lige skulle slås fast, men dette var der ingen grund til da Morten havde styr på noterne, og planen for de næste prøve var at give lidt ekstra gas. Det blev der desværre ikke noget af, for lige efter starten på prøve 3, mister Morris forbindelsen med 3. og 4. gear, så prøven (dagens længste 9,9 km) bliver kørt i 2. gear. Efter prøven, beslutter Poul at køre til servicepladsen og udgå, da han ikke kan fixe problemet, da en skiftegaffel i gearkassen var gået løs. Der var 70 kilometer tilbage af motorløbet, og kører transportruten med 7500 omdr. I 2. gear over 70 kilometer ville nok resulterer i en ødelagt motor, og det ville vi ikke risikerer. ØV…..!

Så nu sidder vi tilbage uden point på kontoen og 4. afdelinger tilbage af Historisk Mesterskab, som Kurt Andersen i princippet bare skal gennemføre, så vinder han klassen. Men vi vil absolut komme tilbage og kører rally på Nordals igen, og tak til Bøgebjerggård for den fine overnatning.

MEN HUSK....., ALT ER MULIGT, SÅ VI KÆMPER VIDERE TIL DEN BITRE ENDE...!
 /Miniteam

Pouls debut ved Lille Mats

indsendt 5. maj 2014 02.54 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 14. maj 2014 00.11 ]


Endelig….., så kom vi endelig i gang med at kører race i 2014, søndag d. 4. maj 2014 var www.ppjminiracing.dk tilmeldt til Lille Mats Rallysprint i Hässleholm, dette var Pouls debut i Lille Mats, hvilket også gjorde sig gældende i  1. heat af sprintet. Poul havde ellers fået en garvet 2. kører i højresædet i Kenneth Jørgensen, hvilket gjorde at Poul kørte efter på hans gode råd, anbefalinger og bremsepunkter……! Det sidstnævnte gjorde nok udslaget den dag, for som garvet Lille Mats veteran havde Kenneth sine bremsepunkter, men de passede bare ikke til Poul kørerstil/-erfaring, for på ”Dragonhöjden” i det skarpe højresving som kommer på toppen, er det umuligt at bremse når man hænger i luften, hvilket resulterede i at vi forsatte lige ud og rammer en betonkant noget hårdt, dog uden at nogen skader andet en bukket bundplade og et ordentlig hak i selvtilliden for Pouls vedkommende. Problemet var så bare at Poul gjorde den samme fejl, 2 gange i samme heat og havde han også lige en snurrertur i dette heat. Tidstab i dette heat 55 sekunder. De sidste 2 heat kørte uden problemer, hvor bl.a. kørte flere sekunder fra de 2 andre konkurrenter i klassen, Stefan Lindh (Mini) og Kurt Andersen (Opel Kadett). Derudover var vi kun 5 sek. fra Kenneth Saust (Toyota Corolla) i 1600 kl.. Dagens resultat bliver til en 3. plads for PPJ MINIRACING, 31 sekunder efter Kurt Andersen,som bliver nr.2 med kun 3/10 sek. til Stefan Lindh som vinder klassen, TILLYKKE MED SEJREN.

I 3. heat til Lille Mats debuterede Morten Sahl Christensen som 2. kører i PPJ MINIRACING, da Kenneth Jørgensen har en plan om at kører i sin Austin Cooper S i løbet af 2014, så det var tid til at finde en anden 2. kører og Poul havde spurgt Morten, som uden tøven sprang til. Morten var dog lidt usikker på 2. kører rollen, som han aldrig har prøvet før, så derfor fik han en tur i 3. heat til Lille Mats for lige at få en fornemmelse for, hvad det var han havde sagt ja til, og alt gik perfekt. Vi havde i ugen op til Lille Mats, været ud at øve vores notesystem med Kenneth som mentor.

Foto: Ericsson Motorsport 


/Miniteam

1-6 of 6